2011. szeptember 28., szerda

DVICO TVIX HD M-6500A - Jelenlegi ára: 35 000 Ft

Teljes HDTV (1920x1080 képpont) kompatibilis ethernetes hálózati médialejátszó, Sigma Design EM8635 chipsettel.  
Az új chip kb. másfélszer gyorsabb, mint ez elődje, és már hardveresen képes az MKV fájlok kibontására is, így várhatóan még jobb lesz a különböző videó és audió formátumokat tartalmazó mkv videókkal való kompatibilitás. Az új processzor mellett 256 Mbyte memória, és 64 Mbyte flash ROM kapott helyett, ez utóbbiban kell elférnie a firmware-nek.
A készülék előlapja - talán hogy könnyebb legyen elfogadtatni magasabb árát - immár szálcsiszolt fémből készült, nem műanyag. Minden egyéb változatlan a külső terén, a hátlapon is ugyanazokat a csatlakozókat találjuk, mint a 4100-ason, és a T-430 DVB-T tuner is használható marad az új TViX-ben is. A HDMI-kimenet elektronikája viszont változott, most már az 1. 3-as szabvány szerint is tud (majd) működni. (Akár 10. 2 Gigabitnyi adat is mozgatható másodpercenként az 1. 3-as szabvány szerint, nem csak 24 bites színmélység - 16, 7 millió szín - használható, hanem 30, 36 és 48 bit is, illetve a Dolby TrueHD és DTS-HD tömörítettlen hangformátumok is átadhatóak a TV-nek vagy a házimozi-erősítőnek. ) A nagyobb színtartomány azonban nem fog működni később sem a 6500-ason - bár nem is sok értelme lenne, amég a filmfájlokban nem találkozhatunk 24 bitesnél nagyobb színmélységgel -, de a Blu-ray és HD DVD lemezeken megjelenő új hangformátumokat tovább tudja majd küldeni.
A tömörítettlen zenefájlokat használók számára is jó választás lehet a 6500-as, bár ezen a téren is a jövőbeli frissítéseket még érdemes megvárni: a gyártó szerint lesz APE-kompatibilitás, a legújabb FLAC kódolás is menni fog majd, már most is lejátszható a WavePack, és talán a WMA lossless formátumot is kezelni fogja a készülék.
Előrelépés, hogy az ethernet chip gigabites - bár minimálisan gyorsabb csak gigabites hálózaton. CAT6-os kábel ajánlott gigabites switch-hez csatlakozáskor. Néhány, 10/100-as sebességen akadozó HD film a DVICO szerint gond nélkül működik SMB-n, ha gigabites a kapcsolat, bár a minimális gyorsulás miatt nem gigabites lejátszóként reklámozzák a 6500-ast.
Hasznos újdonság, hogy a feliratfájlok megjelenítéséhez használhatunk bármilyen TrueType betűtípust, amit a számítógépünkön már megszerettünk. A betűk mérete és színe is megváltoztatható, a felirat szinkronját a Channel gombokkal korrigálhatjuk, ha kell, de pozíciója is állíthatő függőleges irányban.
A DTS hangsáv nem csak a digitális kimeneten keresztül szólaltatható meg, hanem analóg módot választva sztereóba lekeverve is megszólal a hangkimeneteken.
Teljesen HD kompatibilis multimédia lejátszó (1920x1080 pixel; 1080P)
VFD kijelző: 7 alfa-numerikus karakter, 5 digit numerikus
Sigma Designs EM8623 processzor
Merevlemez támogatás: 3. 5" SATA HDD,
Video formátum támogatás: DivX 3/4/5/6, XviD, MPEG, MP4, WMV-9, ASF(WMV-9), DVD(IFO, VOB, ISO), H. 264, x264, MKV, TS, TP, TRP kódolások
HD média lejátszás: HD kompatibilis televízióján tökéletes minőségben élvezheti filmjeit (MKV (X264; MOV); H. 264. TS. TP. TRP. WMV9HD)
Felirat file kezelés: SUB, SRT, SMI (magyar ékezetek támogatva)
Zenei formátum támogatás: MP3, OGG, FLAC, WAV, AAC, PCM, M4A, WMA, AC3, DTS
Lejátszási lista kezelés (Playlist), Ismétlő és véletlen lejátszási módok
Digitális fotó megjelenítés: JPG / JPEG formátumban, diavetítéssel, aláfestő zenével
HDMI, Komponens HD, S-Video, Kompozit video és digitális audio kimenet
Vezetékes hálózati csatlakozás
HDMI kompatibilitás: Élvezze a HD videók minőségét a digitális HDMI kimeneten keresztül kedvenc televízióján , vagy DVI=>VGA adaptere segítségével akár számítógép monitoron is
Bővíthető USB WiFi adapterrel (Ralink chip-es), DVBT TV tunerrel
Beépített FTP szerver, akár interneten (vagy belső hálózaton) keresztül is elérhetők a tárolt adatok.
Vezetékes 10/100Mbps FastEthernet kapcsolat
Hálózatról vagy külső USB-s eszközről másolható adatok, közvetlenül, PC használata nélkül
File törlés közvetlenül a készüléken alkalmazható
HD film lejátszás közvetlenül hálózaton keresztül (nem igényel merevlemezt a készüléken)
TCP/IP támogatás, DHCP kliens, Manuális IP beállítás
Samba, NFS protokoll támogatás
USB-s külső merevlemezként is használható
USB 2. 0 Host funkció (külső USB eszközről közvetlenül játszhatunk le file-okat pl.: digi. fényképezőgép, pendrive, kártyaolvasó, MP3 lejátszó stb... )
DTS Passthrough / DownMix: Külső dekóder nélkül képes 5. 1 csatornás (DTS) audió lejátszására, vagy 2 csatornás lekeverésre
File rendszer: NTFS, FAT32; DTV Recording : 7200rpm, NTFS
Bővíthető TViX tuner-el (nem tartozék): T410 [ATSC-hez] / T430 [DVB-T-hez] használatával TV műsorok is felvehetők
Hátoldali csatlakozók:
1x HDMI kimenet
2x USB Host
1x USB - PC felé
1x LAN csatlakozó
1x Komponens kimenet (Y, Pb, Pr)
1x Koaxiális digitális hangkimenet
1x Optikai digitális hangkimenet
1x S-Video Kimenet



Jelenlegi ára: 35 000 Ft

Az aukció vége: 2011-09-29 16:18
. DVICO TVIX HD M-6500A - Jelenlegi ára: 35 000 Ft

Fontos